Matlagning

[vc_row css=”.vc_custom_1526886289302{margin-top: -89px !important;}”][vc_column parallax=”content-moving” parallax_image=”2379″][vc_empty_space height=”400″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1526376899842{margin-right: 100px !important;margin-left: 30px !important;}”][vc_column offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][vc_column_text css=”.vc_custom_1535186564888{margin-top: -120px !important;margin-bottom: -10px !important;padding-top: 10px !important;padding-right: 60px !important;padding-left: 60px !important;background-color: #ffffff !important;}”]

Planering av matlagningen

Matlagningen är en stor del av planeringen till vilka maträtter som kan lagas under veckan. Ibland har man tid och ork att laga något som tar mer tid, medan det andra dagar inte finns någon tid, lust eller ingen energi till mat. Så hur ska man få ihop detta matpussel? Att använda sig av mycket förberedelse spara kanske inte tid direkt, vinsten är istället att få hemlagad mat på ett så smidigt sätt som möjligt. I mina recept finns det vägledning om hur maten kan förberedas och ungefär hur lång tid förberedelserna respektive slutförandet tar.

Förbereda under helgen

När den kommande veckan är full med aktiviteter finns det lite tid över till matlagning. Ett förslag är att förbereda maten under helgen. Vissa rätter är genialiska att förbereda någon dag innan och till och med frysa in för att ta fram senare. Titta gärna på kategorin frysmat eller varför inte få inspiration i mataffärens frysdisk. Tänk att komma hem och ta fram en hemmalagad fiskgratäng och ställa in i ugnen. Samtidigt får du massor av tid till att kunna ta hand om tvätten och göra läxorna med barnen. Magi!

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1526462924421{margin-right: 115px !important;margin-left: 47px !important;}”][vc_column parallax=”content-moving” parallax_image=”2382″ offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][vc_empty_space height=”200″][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1526463059145{margin-right: 100px !important;margin-left: 30px !important;}”][vc_column offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][vc_column_text css=”.vc_custom_1535186731176{padding-top: 15px !important;padding-right: 60px !important;padding-left: 60px !important;background-color: #ffffff !important;}”]

Förbereda kvällen innan

Hur kan tanken ens finnas. Att efter en heldag även få till att förbereda för nästa dags mat. Vet man dock att det finns tid över dagen innan och lite tid nästa dag, så ta chansen att samtidigt som du lagar dagens mat förbereda för nästa dag. Du kan till exempel hacka upp ingredienser till nästa dag eller kanske slänga ihop en köttfärsås som får stå och puttra under kvällen. Lovar att det kommer bli den godaste köttfärssåsen som du smakat!

Förbereda samma dag

Under föräldraledigheten med Sixten passade jag på att laga mat medan han sov och Tuva var på förskolan. Då var det alltid mat som på något sätt blev klart i ugnen eller som också var god efter uppvärmning. Att förbereda mat som gör sig klart i ugnen är perfekt vid föräldraledighet. Två småbarn innan middagstid är inte roligt. Allt handlar om att överleva till sängdags.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_hidden-lg vc_hidden-md”][vc_column_text css=”.vc_custom_1535186546045{margin-bottom: -10px !important;padding-top: 10px !important;padding-right: 15px !important;padding-left: 15px !important;background-color: #ffffff !important;}”]

Planering av matlagningen

Matlagningen är en stor del av planeringen till vilka maträtter som kan lagas under veckan. Ibland har man tid och ork att laga något som tar mer tid, medan det andra dagar inte finns någon tid, lust eller ingen energi till mat. Så hur ska man få ihop detta matpussel? Att använda sig av mycket förberedelse spara kanske inte tid direkt, vinsten är istället att få hemlagad mat på ett så smidigt sätt som möjligt. I mina recept finns det vägledning om hur maten kan förberedas och ungefär hur lång tid förberedelserna respektive slutförandet tar.

Förbereda under helgen

När den kommande veckan är full med aktiviteter finns det lite tid över till matlagning. Ett förslag är att förbereda maten under helgen. Vissa rätter är genialiska att förbereda någon dag innan och till och med frysa in för att ta fram senare. Titta gärna på kategorin frysmat eller varför inte få inspiration i mataffärens frysdisk. Tänk att komma hem och ta fram en hemmalagad fiskgratäng och ställa in i ugnen. Samtidigt får du massor av tid till att kunna ta hand om tvätten och göra läxorna med barnen. Magi!

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column parallax=”content-moving” parallax_image=”2382″ offset=”vc_hidden-lg vc_hidden-md”][vc_empty_space height=”200″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_hidden-lg vc_hidden-md”][vc_column_text css=”.vc_custom_1535186701464{padding-top: 10px !important;padding-right: 15px !important;padding-left: 15px !important;background-color: #ffffff !important;}”]

Förbereda kvällen innan

Hur kan tanken ens finnas. Att efter en heldag även få till att förbereda för nästa dags mat. Vet man dock att det finns tid över dagen innan och lite tid nästa dag, så ta chansen att samtidigt som du lagar dagens mat förbereda för nästa dag. Du kan till exempel hacka upp ingredienser till nästa dag eller kanske slänga ihop en köttfärsås som får stå och puttra under kvällen. Lovar att det kommer bli den godaste köttfärssåsen som du smakat!

Förbereda samma dag

Under föräldraledigheten med Sixten passade jag på att laga mat medan han sov och Tuva var på förskolan. Då var det alltid mat som på något sätt blev klart i ugnen eller som också var god efter uppvärmning. Att förbereda mat som gör sig klart i ugnen är perfekt vid föräldraledighet. Två småbarn innan middagstid är inte roligt. Allt handlar om att överleva till sängdags.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]